woensdag 03 maart 2021 

Welcome to Mrs. Cloudy's Pride -- Sphynx Cattery

 Hoofdpagina arrow Verzorging
Verzorging van de Sphynx PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Beheerder   

Heeft een Sphynx verzorging nodig?

Ja, de Sphynx heeft net als wij mensen talgkliertjes in zijn huid. In de loop van de tijd wordt de huid vies en kan wat vettig aanvoelen. De Sphynx moet daarom gewassen worden, net zoals wij mensen regelmatig douchen. Ik adviseer om een Sphynx een maal per week te wassen. Als reinigingsmiddel kan elk babyzeep of babydouche-gel gebruikt worden of een procduct voor de gevoelige huid zooasl bijvoorbeeld Dove creamshower, Sanex of een Ph- aangepaste zeepoplossing. Als een Sphynx te weinig gewassen wordt gaat hij vlekken afgeven op uw kleding of beddengoed. Behalve deze praktische reden om regelmatig te wassen is het voor het dier wel zo fijn om regelmatig gewassen te worden.

Image

Hoe was ik mijn Sphynx?

Elke fokker heeft daar zo zijn eigen methode voor. Ik doe het als volgt. Bij ons worden de kittens al vanaf een week of zes gewassen zodat zij aan het idee van "een bad nemen" gewend zijn. Ik plaats een antislipmat in het bad. Als u ze niet in bad wilt of kunt wassen dan in de gootsteen. Ik zet een klein plastic wasteiltje met lauw-warm water neer, ongeveer de temperatuur als bij het wassen van en baby. Twee washandjes liggen ook klaar, een voor schoon water, de ander met zeep. De kat of het kitten wordt op de antislipmat gezet, niet in het teiltje met water. Zo'n antislipmat is niet glad en voelt ook wat warm aan. Eerst spoel ik het kopje met een uitgewrongen washand, alleen met schoon water. Vervolgens wordt het lijf nat gemaakt en met zeep gewassen. Dan pak ik weer mijn schoon-water-washand en spoel goed het lijf na. Het voordeel van het werken met twee washandjes is dat je met je andere hand de kat goed kunt blijven vasthouden. Natuurlijk goed afdrogen na afloop. Nu worden de oren schoongemaakt met een wattenstaafje. Sphynxen produceren meer oorsmeer dan andere rassen. Ook de nageltjes worden geknipt en schoongemaakt. En voilĂ : uw Sphynx ruikt weer heerlijk fris en schoon en kan er weer voor een week tegen aan.

Image

Op de foto's zit onze Morpheus in bad. Hij vindt het heerlijk om in bad rond te waden.De anderen kijken toe en je ziet ze denken: "nee dank je. Onze wekelijkse badbeurt is genoeg "