woensdag 03 maart 2021 

Welcome to Mrs. Cloudy's Pride -- Sphynx Cattery

 Hoofdpagina arrow Veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Beheerder   

Hebben ze het niet koud?

Nee, een Sphynx eet beduidend meer dan andere rassen. Zij hebben namelijk een hoger stofwisselingniveau, zo maken zij een wat hogere lichaamstemperatuur aan. Wij hebben gewoon de verwarming op 20 graden staan. Als ik naar de garage ga om iets te halen rennen zij vaak mee. De garage is onverwarmd,m aar geen een kat rent verschrikt terug.

Image


Kan een Sphynx naar buiten?

Een Sphynx is een gewone kat net als elke andere kat met vacht en kan dus ook naar buiten. Er zijn foto's zelfs van Sphynxen in de sneeuw. Toch zijn er redenen waarom ik het ten zeerste afraad.

Allereerst is daar het gevaar van het verkeer. Daarnaast heeft een bepaald percentage katten ,die vaak buiten zijn kattenaids en kattenleukemie. Twee ziektes met een dodelijke afloop waarvoor nog geen medicijnen zijn.Deze katten kunnen uw kat besmetten. En tot slot: raskatten die buiten zijn, lopen een groot risico om gestolen te worden. Al met al reden om uw

Sphynx binnen te houden of alleen in een goed afgesloten tuin of balkon naar buiten te laten gaan.

Image

Is een Sphynx DE kat voor mensen met een kattenallergie?

Deze vraag is niet eenvoudig met ja of nee te beantwoorden. Mensen,die allergisch zijn voor kattenharen, reageren meestal niet met een allergische reactie op een Sphynx doordat deze geen haar heeft.

Als je allergisch bent voor katten kun je ook reageren op stoffen uit het speeksel of de huidschilfers. Een Sphynx moet gewassen worden en met het wassen spoel je de huidschilfers weg. Dit wil niet zeggen dat mensen met deze vorm van allergie ook tegen een Sphynx kunnen. Het is echter wel mogelijk omdat je door het wassen de huidschilfers die de reactie veroorzaken wegneemt.

Ik vraag me af of iemand met deze vorm van allergie een Sphynx moet nemen. Het risico blijft bestaan dat je reageert en wat dan? Dan zijn er twee de dupe, degene die allergisch reageert en de kat die dan toch naar een ander huis moet.


Op de eerste plaats is het belangrijk dat er d.m.v. bloedonderzoek bepaald wordt waarvoor u precies allergisch bent voor een kat.

In het geval van allergie voor de haren maakt u een goede kans om geen reactie te krijgen in de buurt van een Sphynx. Een Sphynx kat is dus een mogelijkheid om toch een kat te kunnen hebben voor mensen met een allergie voor kattenharen. Het gaat echter te ver om de Sphynx DE kat voor mensen met een allergie voor katten te noemen.